Bliv opdateret på de seneste nyheder om pressemeddelelser

Teknologi fra den tyske Schwarzwald kan nu findes i Skandinavien

March 18, 2021

Schmalz og VisBlue har underskrevet en leverandøraftale. I henhold til denne aftale vil eksperterne fra Glatten i fremtiden levere stakke til redox flowbatterisystemer fra den bæredygtige, danske batteriproducent til Skandinavien.

Søren Bødker, CEO VisBlue, foran VisBlues system med Schmalz stak.

                                               

En god position på det nordeuropæiske marked

Redox flowbatterier er ideelle lagringsenheder til bæredygtig udvundet elektricitet. Deres ydeevne og effektivitet afhænger meget af de stakke, der bruges i enhederne. Disse elektrokemiske konvertere, stakken, er "hjertet" i et redox flow batterisystem; det er nemlig her, hvor opladning og afladning af batteriets elektrolytvæske finder sted.

"I løbet af de sidste fem år har vi intensivt testet stakke fra forskellige leverandører over hele verden. Vores valg af stak er faldet på Schmalz på grund af den høje kvalitet og de meget positive testresultater."

- Søren Bødker, CEO VisBlue
Dr. Kurt Schmalz, CEO J. Schmalz GmbH

Med aftalen har VisBlue nu sikret eksklusiv brug af de tyske stakke til den danske batteriproducents redox flowbatterisystemer i Skandinavien. Aftalen giver begge partnere en god position på det nordeuropæiske marked for flowbatterier.

"Vi er meget stolte over, at kvaliteten af ​​vores stakke kunne overbevise VisBlue, og vi ser frem til et godt og vellykket samarbejde."

- Dr. Kurt Schmalz, CEO J. Schmalz GmbH

Stakken – hjertet af et redox flowbatteri

Redox flowbatterier bruger væske til at lagre elektrisk energi elektrokemisk. Systemet er fleksibelt i form af dets skalerbarhed i dets output, via antallet af stakke, og i dets kapacitet, via dets elektrolytvolumen. Kernekomponenten er stakken – som er den ansvarlige komponent for en effektivkonvertering af energien. Schmalz anerkendte synergien i håndteringen af stakkene og batterikomponenterne med vakuumteknologi for mere end seks år siden og bruger sin know-how til at udvikle og fremstille konverteringsenheder til stationære energilagringssystemer. VisBlue er førende i produktionen af grønne redox flowbatterier, og har siden sin start i slut 2014 allerede leveret batterier i Danmark, samt Europa.

Yderligere information Schmalz

Schmalz er markedsleder inden for vakuumautomatisering og ergonomiske håndteringssystemer. Schmalz produkter anvendes overalt i verden, for eksempel i applikationer i logistikindustrien, bilindustrien, elektroniksektoren eller i møbelproduktion. Det brede sortiment af produkter i Vacuum Automation-enheden inkluderer individuelle komponenter såsom sugekopper og vakuumgeneratorer samt komplette gribesystemer og spændeløsninger til opbevaring af emner, f.eks. ICNC-bearbejdningscentre. Handling Systems-enheden tilbyder innovative håndteringsløsninger med vakuumløftere og kransystemer til industri- og håndværksanvendelser. Med energilagringsenheden har Schmalz skabt en ny søjle inden for stationær energilagring.

Med omfattende rådgivning, med fokus på innovation og førsteklasseskvalitet, tilbyder Schmalz sine kunder langvarige fordele. Schmalz's intelligente løsninger gør produktions- og logistikprocesser mere fleksible og effektive, samtidig med, at de forbereder dem på den stigende tendens mod digitalisering.

Schmalz er med sin egen placering og sine salgspartnere repræsenteret i mere end 80 lande og på alle betydningsfulde markeder. Det familieejede selskab har omkring 1.500 medarbejdere i hovedkvarteret i Glatten (i Schwarzwald-regionen i Tyskland) og dets 19 datterselskaber over hele verden.

Kontaktinformation

J. Schmalz GmbH
Marketing Communication
Johannes-Schmalz-Str. 172293
Glatten, Tyskland
T: +49 7443 2403-506
F: +49 7443 2403-9506
presse@schmalz.de
www.schmalz.com

VisBlue

VisBlue specialiserer sig i energilagring, i form af vanadium redox flowbatterier (VRFB). Batterierne kan bruges til at forstørre udbyttet af vedvarende energi, da overskydende produktion fra disse kan lagres i batteriet og bruges senere, når behovet opstår. Batterierne kan også bruges til at stabilisere elnettet og løse den stigende belastning, som solceller og elbiler er med til at skabe.

I 2014 blev VisBlue grundlagt af Adelio Mendes, Anders Bentien, Morten Madsen og Søren Bødker. Virksomheden VisBlue er en udløber af et samarbejde mellem Aarhus Universitet og universitetet i Porto. Grundlaget er en patenteret opfindelse gjort af Adelio Mendes og Anders Bentien. Morten Madsen bidrager med sin viden om effektelektronik, og Søren Bødker har det kommercielle ansvar for virksomheden.

I dag består VisBlue af 12 ansatte, hvor to sidder i Porto i Portugal og resten er placeret i VisBlues hovedkontor i Aarhus.

Kontaktinformation

VisBlue A/S
Bautavej 1A
8210 Aarhus V, Danmark
T: +45 71 996 996
sales@visblue.com
www.visblue.dk